Brane Vižintin je vzgojitelj, ki je svojo profesijo nadgradil in razvil v lutkovno dejavnost in ga danes poznamo kot največjega specialista za lutkovno animacijo v Sloveniji. Njegova prepoznavna aktivnost se prične v 90-ih letih, ko je bil soustanovitelj treh popolnoma različnih neinstitucionalnih poklicnih lutkovnih gledališč, ki so pomembno preoblikovala slovensko lutkarstvo ter dvignila zahtevnost lutkovnih predstav za odrasle. Od leta 1999 je stalni član Lutkovnega gledališča Ljubljana in je nosilec njegovega repertoarja. V matični hiši je oblikoval preko sto vlog, praviloma glavnih, kot asistent režije oziroma svetovalec za animacijo pa je sodeloval pri več kot dvajsetih predstavah tako doma kot v tujini. Številne osebne ter skupinske nagrade, turneje po tujini, odlične kritike doma in v svetu so samo del njegovega uspešnega dela v slovenskem lutkarstvu. Zaradi znanja, izkušenj in izjemnih pedagoških sposobnosti je stalni gostujoči predavatelj na različnih lutkovnih seminarjih in tečajih, v obdobju med 2006 in 2010 je predaval na Umetniški akademiji v Osijeku, od leta 2011 pa je predavatelj animacije na ljubljanski Akademiji za gledališče radio, film in televizijo. Ima izkušnje na področju terapevtskega dela z lutko s problematičnimi mladostniki, otroci in mladostniki s posebnimi potrebami in na področju individualne lutkovne interakcije s terapevtskim učinkom z osebami po pridobljeni možganski poškodbi. Je dobitnik letošnje (2013) Župančičeve nagrade Mestne občine Ljubljana.

 

Sanja Brezničar je diplomirana psihologinja z opravljenim izpitom iz socialnega varstva, strokovnim izpitom za strokovne delavce v vzgojno izobraževalnih organizacijah, osnovnih in srednjih šolah, delavskih univerzah, izobraževalnih centrih in organizacijah za usposabljanje, opravljenim ravnateljskim izpitom, zaključenim magistrskim študijem manegmenta v izobraževanju, trenerka učenja socialne pravičnosti, izobražena za uporabo gestalt-tehnik v pedagoški praksi. Med njene delovne izkušnje spada delovanje v vlogi svetovalne delavke, profesorice v osnovni in srednji šoli, v. d. ravnatelja in organizacijske vodje. Od leta 1993 je zaposlena na Osnovni šoli Mladinskega doma Jarše v Ljubljani in opravlja delo v svetovalni službi. Ob rednem delu izvaja predavanja in seminarje za pedagoške delavce in starše otrok z vedenjskimi in čustvenimi motnjami ter drugimi posebnimi potrebami (slepi in slabovidni, gluhi in naglušni, telesni invalidi, kronično bolni in z motnjami vedenja in osebnosti) in seminarje organizacije in tehnik vodenja.

 

Mateja Šušteršič je vsestranska lutkovna in likovna ustvarjalka. Njeno delo zajema široko poznavanje materialov in preprostih načinov izdelave lutk ter uporabe lutkovnih tehnik. Izobraževala se je v okviru rednih lutkovnih seminarjev in svoja znanja na področju likovnega in gledališkega ustvarjanja nenehno dopolnjuje. S številnimi lutkovnimi gledališči in drugimi slovenskimi in zamejskimi institucijami sodeluje kot animatorka, tehnologinja, oblikovalka in avtorica likovne podobe predstav. Od leta 2000 je članica Lutkovne skupine Bobek s katero so ustvarili sedem lutkovnih predstav, s svojim likovnim in tehnološkim avtorskim delom pa je prispevala k realizaciji več kot dvajsetih predstav različnih producentov. Redno vodi ustvarjalne delavnice v okviru Sobotaž, Trnfesta in Emonske promenade KUD-a France Prešeren ter aktivnosti Hiše otrok in umetnosti in Gledališča Fru fru.